Toate materialele media

CIDO lansează „Ghidul pentru promovarea egalității în mass - media”

În vederea elucidării rolului Media, în calitatea sa de promotor al diversității și nediscriminării, Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului din Moldova invită jurnaliștii la evenimentul de lansare a “ Ghidului pentru promovarea egalității în mass - media”.

Jurnaliștii vor avea oportunitatea să comunice cu autoarea ghidului, iar după prezentare va fi desfășurată o rundă de întrebări – răspunsuri, urmată de un bufet.

Poziția CIDO privind alegerile prezidențiale

Poziția CIDO
privind alegerile prezidențiale
14 noiembrie 2016

În legătură cu multiplele cazuri de încălcări, reflectate în presă de către jurnaliști și observatori, în cadrul alegerilor prezidențiale din 13 noeimbrie 2016, Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului (CIDO) solicită investigarea minuțioasă și transparentă a legalității scrutinului de vot de către organele competente.

Apel public catre Pavel Filip

Organizațiile semnatare fac apel către Guvernul Republicii Moldova de a lua măsuri necesare pentru demararea procedurilor necesare pentru elaborarea unui plan integrat de acțiuni în domeniul drepturilor omului pentru următorii patru ani.

Anunt de selectare a participantilor (termen prelungit)

Termen limita prelungit - 13 iunie 17h00

Centrul de Informare în domeniul drepturilor Omului (CIDO) invită participanți și participante la instruirea “Metodici de elaborare a analizelor de politici publice din perspectiva drepturilor omului” care va avea loc în perioada 20—21 iunie 2016.

Cerere de oferte pentru achiziționarea serviciilor de realizare și difuzare a materialelor video în domeniul drepturilor omului

(16 Noiembrie 2015) 

Data limită pentru depunerea ofertelor este 23 noiembrie 2015.

Asociaţia Obştească „Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului (CIDO) este o asociaţie obştească / non-guvernamentală care activează în vederea promovării drepturilor fundamentale ale omului, democraţiei şi statului de drept în calitate de valori supreme în Republica Moldova şi în întreagă lume.

PROGRAM DE GRANTURI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DISCRIMINĂRII PRIN UTILIZAREA LITIGĂRII STRATEGICE

Fundaţia Soros-Moldova, prin intermediul Programului Egalitate şi Participare Civică, lansează un concurs de granturi pentru dezvoltarea litigării strategice în Republica Moldova, prin susținerea financiară a organizațiilor neguvernamentale, care vor implementa proiecte de litigare strategică pe cazuri de discriminare utilizând mecanismele naționale și internaționale disponibile.

ONG-urile de media cer explicații public de ce poliția nu a intervenit în timp ce două echipe de jurnaliști au fost agresate

ONG-urile de media cer ca ministrul de Interne să explice public de ce poliția nu a intervenit în timp ce două echipe de jurnaliști au fost agresate la protestul din fața locuinței lui Vlad Plahotniuc

"Suntem profund îngrijorați de cazurile tot mai dese de agresări fizice și verbale la adresa jurnaliștilor, în timp ce aceștia își fac meseria, fiind prezenți la manifestații de interes public.

Avocatul Poporului cere revizuirea deciziei ANRE cu privire la majorările tarifelor la energia electrică și a gazelor naturale

Avocatul Poporului Mihail Cotorobai, pledează pentru revizuirea deciziei ANRE cu privire la majorările cu 30-35 % a tarifelor la energia electrică şi cu 15 % a celor la gazele naturale.Cotorobai consideră că aceste majorări vor provoca inevitabil o creştere explozivă a preţurilor la alte mărfuri şi servicii, cum ar fi tarifele la energia termică și a

DECIZIE: Dorin Chirtoacă a instigat la discriminare

La 21.07.2015, membrii Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității (CPPEDAE), în cadrul ședinței deliberative, au decis că declarațiile făcute de Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chișinău, în cadrul conferinței de presă din 29 iunie 2015, instigă la discriminare pe criteriul de sex și vîrstă.

Aplică acum la un curs de instruire în domeniul drepturilor omului

Asociaţia Tineretului Ucrainean din Republica Moldova “Zlagoda” în parteneriat cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova şi cu suportul organizației Minority Rights Group Europe anunţă selectarea a 20  participanţi pentru un curs de instruire  în domeniul drepturilor omului, care se va desfășura în perioada 27 iulie -  1 august  la Chişinău.

În Moldova se lansează Platforma pentru Egalitate de Gen

(Mihaela Burduja, voluntară CIDO)

Peste 10 organizaţii non-guvernamentale şi activişti civici au format o platformă pentru consolidarea eforturilor tuturor actorilor care militează pentru promovarea egalităţii de gen în Moldova. Lansarea platformei a avut loc la 14 iulie 2015 în cadrul unei conferințe de presă.

Concurs pentru cele mai bune acţiuni de promovare şi protecţie a drepturilor omului

Promovarea drepturilor omului este una dintre priorităţile majore ale Echipei de Ţară a Naţiunilor Unite în Republica Moldova. Începând cu 2004, Echipa de Țară a ONU a organizat în fiecare an un concurs pentru cea mai bună promovare a drepturilor omului. Premiile sunt decernate în cadrul Galei Premiilor pentru Drepturile Omului, organizată anual la 10 decembrie, de Ziua Drepturilor Omului.

Pages