Legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex a stîrnit diverse reacții în societatea americană

(Mihaela Burduja, voluntară CIDO)

După ce Curtea supremă a SUA a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaţi sex pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, reacţiile au fost diverse.

Pe reţelele de socializare atitudinea exprimată de vedetele de la Holywood faţă de legalizarea căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi gen a fost una pozitivă  şi anume starul pop Katy Perry s-a declarat "cu adevarat incurajata de ideea de a fi american", actriţa  Allison Janney a comentat "Dragostea triumfa, n-are importanta cum”, iar preşedintele Barack Obama a declarat că această decizie reprezintă “un mare pas înainte spre egalitate”. Reprezentanţii Partidului Republican din SUA au făcut deja front comun pentru a informa Guvernul de a nu forţa cetăţenii să participe la activităţi care încalcă convingerile lor religioase informează. Senatorului Mitch McConnell i-au fost expediate circa 70 de scrisori de la educatorii catolici îndemnându Senatul să ia măsuri pentru a proteja școli religioase conservatoare în caz de acțiuni guvernamentale de a revoca statutul nonprofit școlilor.

Amintim că săptămîna trecută a fost introdusă legea Primului Amendament al Apărării care interzice guvernului federal de a lua măsuri împotriva unei instituţii care se opune căsătoriei între personae de acelaşi sex prin revocarea unor impozite sau restricţionarea de la primirea unor subvenţii.

În societatea americană (încep să se contureze conflicte care treptat trec de la planul religios la cel civil. Nu este exclus faptul că colegiile religioase care oferă locuinţe, sau pentru agenţiile de adopţie nu vor dori să plaseze copiii în familiile cuplurilor de acelaţi gen “ Nu există îndoială că aceste şi alte întrebări similare vor apărea în curînd în fata instanţei “ a afirmat John Roberts- preşedintele instanţei din SUA citat de presa americană.

Sursa: http://abcnews.go.com/Politics/wireStory/religious-liberty-rallying-cry-...
http://stirileprotv.ro/stiri/international/mii-de-reactii-dupa-ce-sua-a-...