FLASHMOB: Vrem trotuare adaptate !

(Mihaela Burduja, voluntară CIDO)

Acțiunea este una apolitică și a fost organizată de un grupul activ Ask a Mom creat pe un site de socializare.

Astăzi 4 iunie, în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale, comunitatea  Ask a mom a organizat în capitală o acțiune publică sub formă de flashmob. Nemulţumirea care a strîns cîteva zeci de părinţi se datorează lipsei rampelor de acces pentru cărucioare şi multitudinea automobilelor parcate nerugulamentar pe trotuarele din Chișinău care impiedică circulaţia.

Participanţii flashmob-ului au mărşăluit din scuarul Univerităţii de Stat din Moldova pînă la Primărie. Traseul parcurs însă nu a fost unul uşor din cauza automobilelor de pe trotuar care sunt dificil de ocolit cu căruciorul, astfel fiecare plimbare prin oraş este pentru părinţi o adevarată provocare: “Este destul de greu... Nu putem merge pe trotuare pentru că sunt parcate mașinele” . “Ne este greu pe străzile Chișinăîului și de aceea vrem să avem trotuare adaptate”, a declarat o altă participantă la acțiune.

Lipsa rampelor de acces pe scările din parcurile şi subteranele din oraş prezintă o problemă de drepturile omului, întrucît limitează accesul și libera deplasare pentru unele categorii de persoane: persoane în vîrstă, persoane în scaun cu rotile, părinți cu cărucioare.

Video: http://curaj.tv/local/chisinau/calvarul-mamicilior-care-ies-la-plimbare-...
Surse: http://agora.md/stiri/9517/foto--flashmob-al-mamicilor-pe-strazile-capit...
http://politik.md/articles/social/mamicile-cheama-cu-ele-la-plimbare-can...
http://unimedia.info/stiri/foto-cum-au-protestat-mamicile-impotriva-trot...

Foto: Ask a Mom