Anunţuri

CIDO lansează „Ghidul pentru promovarea egalității în mass - media”

În vederea elucidării rolului Media, în calitatea sa de promotor al diversității și nediscriminării, Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului din Moldova invită jurnaliștii la evenimentul de lansare a “ Ghidului pentru promovarea egalității în mass - media”.

Jurnaliștii vor avea oportunitatea să comunice cu autoarea ghidului, iar după prezentare va fi desfășurată o rundă de întrebări – răspunsuri, urmată de un bufet.

Poziția CIDO privind alegerile prezidențiale

Poziția CIDO
privind alegerile prezidențiale
14 noiembrie 2016

În legătură cu multiplele cazuri de încălcări, reflectate în presă de către jurnaliști și observatori, în cadrul alegerilor prezidențiale din 13 noeimbrie 2016, Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului (CIDO) solicită investigarea minuțioasă și transparentă a legalității scrutinului de vot de către organele competente.

Apel public catre Pavel Filip

Organizațiile semnatare fac apel către Guvernul Republicii Moldova de a lua măsuri necesare pentru demararea procedurilor necesare pentru elaborarea unui plan integrat de acțiuni în domeniul drepturilor omului pentru următorii patru ani.

Anunt de selectare a participantilor (termen prelungit)

Termen limita prelungit - 13 iunie 17h00

Centrul de Informare în domeniul drepturilor Omului (CIDO) invită participanți și participante la instruirea “Metodici de elaborare a analizelor de politici publice din perspectiva drepturilor omului” care va avea loc în perioada 20—21 iunie 2016.

Cerere de oferte pentru achiziționarea serviciilor de realizare și difuzare a materialelor video în domeniul drepturilor omului

(16 Noiembrie 2015) 

Data limită pentru depunerea ofertelor este 23 noiembrie 2015.

Asociaţia Obştească „Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului (CIDO) este o asociaţie obştească / non-guvernamentală care activează în vederea promovării drepturilor fundamentale ale omului, democraţiei şi statului de drept în calitate de valori supreme în Republica Moldova şi în întreagă lume.

PROGRAM DE GRANTURI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DISCRIMINĂRII PRIN UTILIZAREA LITIGĂRII STRATEGICE

Fundaţia Soros-Moldova, prin intermediul Programului Egalitate şi Participare Civică, lansează un concurs de granturi pentru dezvoltarea litigării strategice în Republica Moldova, prin susținerea financiară a organizațiilor neguvernamentale, care vor implementa proiecte de litigare strategică pe cazuri de discriminare utilizând mecanismele naționale și internaționale disponibile.

Aplică acum la un curs de instruire în domeniul drepturilor omului

Asociaţia Tineretului Ucrainean din Republica Moldova “Zlagoda” în parteneriat cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova şi cu suportul organizației Minority Rights Group Europe anunţă selectarea a 20  participanţi pentru un curs de instruire  în domeniul drepturilor omului, care se va desfășura în perioada 27 iulie -  1 august  la Chişinău.

Concurs pentru cele mai bune acţiuni de promovare şi protecţie a drepturilor omului

Promovarea drepturilor omului este una dintre priorităţile majore ale Echipei de Ţară a Naţiunilor Unite în Republica Moldova. Începând cu 2004, Echipa de Țară a ONU a organizat în fiecare an un concurs pentru cea mai bună promovare a drepturilor omului. Premiile sunt decernate în cadrul Galei Premiilor pentru Drepturile Omului, organizată anual la 10 decembrie, de Ziua Drepturilor Omului.

PROGRAM DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL PREVENIRII ȘI COMBATERII DISCRIMINĂRII

Programul Egalitate şi Participare Civică al Fundaţiei Soros-Moldova anunţă lansarea concursului de selectare a participanţilor în cadrul unui program de instruire în domeniul prevenirii şi combaterii discriminării, destinat reprezentanţilor ONG-lor din afara Chişinăului.

Programul de instruire va fi constituit din două module, a câte trei zile fiecare, care se vor desfăşura după cum urmează:

Concurs de selectare a unui grup de formatori în domeniul drepturilor omului

SELECTAREA UNUI GRUP DE FORMATORI SAU A UNEI COMPANII/ORGANIZAȚIE CARE SĂ PRESTEZE SERVICII DE INSTRUIRE PENTRU REPREZENTANȚII ONG DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN DOMENIUL PREVENIRII ȘI COMBATERII DISCRIMINĂRII

În perioada mai – iunie 2015, Fundația intenționează să desfășoare un program de instruire în domeniul anti-discriminare de pe urma căruia ar beneficia un grup de 20 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din regiunile rurale ale țării, care reprezintă grupuri marginalizate, expuse discriminării.

Отбор участников для проекта "МОЛОДЕЖЬ ЗА ПРАВА ЧЕЛОВЕКА"

Отбор участников для проекта
"МОЛОДЕЖЬ ЗА ПРАВА ЧЕЛОВЕКА"

• Ты молодой, активный, и хочешь принять участие в национальном проекте?
• Хочешь узнать больше о международных механизмах защиты прав человека?
• Хочешь ввести в действие знания в практической деятельности?

Тогда этот проект для Тебя! Заполни форму и у тебя будет возможность, принять участие в ряде мероприятий во время 2015:

Aplică la programul “TINERII PENTRU DREPTURILE OMULUI”

ANUNT DE SELECTARE A PARTICIPANTILOR LA PROGRAMUL
“TINERII PENTRU DREPTURILE OMULUI”

• Ești tânăr activ, dornic să participi într-un proiect național ?
• Vrei să înveți mai multe despre mecanismele internaționale de protecție a Drepturilor Omului?
• Dorești să pui în aplicare imediat cunoștințele într-o acțiune practică ?

Program de granturi "Colaborare şi Advocacy pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi"

SOIR Moldova solicită concepte de proiect în cadrul programului “Colaborare şi Advocacy pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi”. Prin această solicitare, ne propunem să identificăm şi să sprijinim grupurile de organizaţii, reţelele şi mişcările care împărtăşesc viziunea noastră şi care cooperează în scopul atingerii unor schimbări concrete în comunitate şi/sau la nivel de politici şi legislaţie.

Instruiri pentru jurnalişti de la instituţiile mass-media locale şi naţionale

Asociaţia Presei Independente (API) anunţă înscrierea jurnaliştilor de la instituţiile mass-media locale şi naţionale la două training-uri specializate la tema integrităţii persoanelor  cu funcţii publice.

Training-urile sunt organizate pentru a fortifica cunoştinţele şi abilităţile jurnaliştilor în reflectarea profesionistă a subiectelor ce vizează declaraţiile de venituri şi proprietate, dar şi cele de interese ale persoanelor cu funcţii publice.

Invitație la film și schimb cultural [18 DEC]

 

Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului (CIDO) și Civil Rights Defenders vă invită să petreceţi o seară în compania apărătorilor drepturilor omului. Filmul ales pentru această seară este *Live and Become / Иди и живи" (2005). Evenimentul presupune și o interacțiune culturală cu reprezentanți ai diasporelor din Moldova

Conferință Națională Interuniversitară cu tema: ”Discriminare și respect – dimensiunea celor două extreme”

Cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității invită studenţii să participe la Conferința Națională Interuniversitară cu tematica ”Discriminare și respect – dimensiunea celor două extreme”, care va avea loc la 8 decembrie 2014, cu începere de la ora 9:30.

Pages