Acțiune publică la Vadul lui Vodă: Lasă pumnii, uită ura, nu mai aplica tortura!

„Lasă pumnii, uită ura, nu mai aplica tortura!” - cu acest mesaj participanții școlii de vară:  „Tinerii pentru Drepturile Omului” au organizat astăzi, 26 iunie la Vadul lui Vodă o acțiune publică anti-tortură, prin care au sensibilizat opinia publică despre fenomenul torturii.

Astfel cîteva zeci de tineri au mărșăluit pînă la plaja de la Vadul lui Vodă unde au lăsat să plutească pe râul Nistru mai multe corăbioare confecționate din hîrtie și au ținut un minut de reculegere în memoria tutoror persoanelor care au suferit de pe urma actelor de tortură.

Prin această manifestație tinerii și-au propus să promoveze dreptul la reabilitare a victimelor torturii și a luptei împotriva impunității pentru acte de tortură..

Participanți la marș au împărțit pliante informative în care se explică ce este tortura și cum se poate lupta împotriva acestui fenomen.

Acestă manifestare este partea a campaniei  „Dreptul la reabilitare”  inițiată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, în cadrul proiectului  „ Consolidarea capacităților naționale de protejare a celor mai vulnerabile persoane din Republica Moldova de tortură”,

Amintim că azi 26 iunie este Ziua Internațională pentru sprijinul Victimelor t orturii. Această zi  este o ocazie de reafirmare a dreptului de a trai fară frica de tortură. Nu există justificare pentru tortură sau pentru orice altă formă de tratament sau pedepse crude, inumane şi degradante, indiferent de circumstanţe.