All media materials

CIDO lansează „Ghidul pentru promovarea egalității în mass - media”

În vederea elucidării rolului Media, în calitatea sa de promotor al diversității și nediscriminării, Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului din Moldova invită jurnaliștii la evenimentul de lansare a “ Ghidului pentru promovarea egalității în mass - media”.

Jurnaliștii vor avea oportunitatea să comunice cu autoarea ghidului, iar după prezentare va fi desfășurată o rundă de întrebări – răspunsuri, urmată de un bufet.

Studiu CIDO: Libertatea de asociere în Republica Moldova

Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului a realizat studiul "Libertatea de asociere în Republica Moldova". 

Studiul a fost elaborat în cadrul proiectului “Extension of the Human Rights Portal to Improve Access to Civil and Political Rights” cu susținerea financiară a Reprezentanței în Moldova a Civil Rights Defenders https://www.civilrightsdefenders.org/.

Cerere de oferte pentru achiziționarea serviciilor de realizare și difuzare a materialelor video în domeniul drepturilor omului

(16 Noiembrie 2015) 

Data limită pentru depunerea ofertelor este 23 noiembrie 2015.

Asociaţia Obştească „Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului (CIDO) este o asociaţie obştească / non-guvernamentală care activează în vederea promovării drepturilor fundamentale ale omului, democraţiei şi statului de drept în calitate de valori supreme în Republica Moldova şi în întreagă lume.

PROGRAM DE GRANTURI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DISCRIMINĂRII PRIN UTILIZAREA LITIGĂRII STRATEGICE

Fundaţia Soros-Moldova, prin intermediul Programului Egalitate şi Participare Civică, lansează un concurs de granturi pentru dezvoltarea litigării strategice în Republica Moldova, prin susținerea financiară a organizațiilor neguvernamentale, care vor implementa proiecte de litigare strategică pe cazuri de discriminare utilizând mecanismele naționale și internaționale disponibile.

Întrevederea Tinerilor pentru Drepturile Omului cu reprezentantul Episcopiei Romano-Catolice din Chișinău

Monitorizarea și documentarea datelor cu privire la respectarea drepturilor omului in special Libertatea de Religie și Conștiință în Republica Moldova, a determinat un grup de tineri să organizeze intrevederi cu reprezentantii cultelor religioase din Moldova pentru identificarea problemelor cu care se confrunta. Astfel  Pr.

ONG-urile de media cer explicații public de ce poliția nu a intervenit în timp ce două echipe de jurnaliști au fost agresate

ONG-urile de media cer ca ministrul de Interne să explice public de ce poliția nu a intervenit în timp ce două echipe de jurnaliști au fost agresate la protestul din fața locuinței lui Vlad Plahotniuc

"Suntem profund îngrijorați de cazurile tot mai dese de agresări fizice și verbale la adresa jurnaliștilor, în timp ce aceștia își fac meseria, fiind prezenți la manifestații de interes public.

Avocatul Poporului cere revizuirea deciziei ANRE cu privire la majorările tarifelor la energia electrică și a gazelor naturale

Avocatul Poporului Mihail Cotorobai, pledează pentru revizuirea deciziei ANRE cu privire la majorările cu 30-35 % a tarifelor la energia electrică şi cu 15 % a celor la gazele naturale.Cotorobai consideră că aceste majorări vor provoca inevitabil o creştere explozivă a preţurilor la alte mărfuri şi servicii, cum ar fi tarifele la energia termică și a

Aplică acum la un curs de instruire în domeniul drepturilor omului

Asociaţia Tineretului Ucrainean din Republica Moldova “Zlagoda” în parteneriat cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova şi cu suportul organizației Minority Rights Group Europe anunţă selectarea a 20  participanţi pentru un curs de instruire  în domeniul drepturilor omului, care se va desfășura în perioada 27 iulie -  1 august  la Chişinău.

Concurs pentru cele mai bune acţiuni de promovare şi protecţie a drepturilor omului

Promovarea drepturilor omului este una dintre priorităţile majore ale Echipei de Ţară a Naţiunilor Unite în Republica Moldova. Începând cu 2004, Echipa de Țară a ONU a organizat în fiecare an un concurs pentru cea mai bună promovare a drepturilor omului. Premiile sunt decernate în cadrul Galei Premiilor pentru Drepturile Omului, organizată anual la 10 decembrie, de Ziua Drepturilor Omului.

PROGRAM DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL PREVENIRII ȘI COMBATERII DISCRIMINĂRII

Programul Egalitate şi Participare Civică al Fundaţiei Soros-Moldova anunţă lansarea concursului de selectare a participanţilor în cadrul unui program de instruire în domeniul prevenirii şi combaterii discriminării, destinat reprezentanţilor ONG-lor din afara Chişinăului.

Programul de instruire va fi constituit din două module, a câte trei zile fiecare, care se vor desfăşura după cum urmează:

Concurs de selectare a unui grup de formatori în domeniul drepturilor omului

SELECTAREA UNUI GRUP DE FORMATORI SAU A UNEI COMPANII/ORGANIZAȚIE CARE SĂ PRESTEZE SERVICII DE INSTRUIRE PENTRU REPREZENTANȚII ONG DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN DOMENIUL PREVENIRII ȘI COMBATERII DISCRIMINĂRII

În perioada mai – iunie 2015, Fundația intenționează să desfășoare un program de instruire în domeniul anti-discriminare de pe urma căruia ar beneficia un grup de 20 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din regiunile rurale ale țării, care reprezintă grupuri marginalizate, expuse discriminării.

Pages